Foto's

Over Boa Vista

Het RIU Karamboa Hotel ligt aan de westkust van het eiland Boa Vista, op slechts twee kilometer van het vliegveld. Het eiland is klein, en het is dus mogelijk om tijdens uw verblijf een goede indruk te krijgen van de hele omgeving. Iets ten noorden van het hotel ligt Sal Rei, dit is de grootste stad van het eiland, maar heeft slechts 6.000 inwoners. Zowel de rest van het eiland als de omliggende Atlantische Oceaan zijn de moeite waard om te verkennen, en er zijn diverse manieren om dit te doen.

Het Eiland


Boa Vista is het twee na grootste eiland van Kaapverdië. Toch is het goed te overzien en heeft het een omtrek van slechts 120 kilometer. Het landschap is zeer karakteristiek. Vroeger was het een eiland met veel vegetatie, maar in de loop der jaren is dit verdwenen en inmiddels is het verworden tot een soort maanlandschap. Achter het strand liggen de zandduinen, en die gaan op hun beurt over in een soort woestijn. Dit aparte landschap vindt u op maar weinig plaatsen in de wereld. U kunt het landschap ontdekken door deel te nemen aan een tour per jeep. Er zijn tours in het noorden en in het zuiden van het eiland. Een leuk alternatief is het huren van quads. Met deze quads kunt u het eiland doorkruisen en vanwege het vlakke, zanderige landschap is het geen probleem als u geen ervaring heeft met deze vierwielige motoren.

De Atlantische Oceaan


Het eiland ligt midden in de Atlantische Oceaan, 570 kilometer ten westen van Senegal. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen op het water. Zo kunt u waterfietsen of kanoën vanaf het hotel, en zo de kustlijn vanuit een ander perspectief zien. U kunt ook snorkelen en het onderwaterleven ontdekken. Het water rondom het eiland is populair onder zeeschildpadden, en de kans is groot dat u tijdens het snorkelen een van deze indrukwekkende dieren ziet. Het is ook mogelijk om tijdens het broedseizoen de schildpadden het strand op te zien klimmen en te zien hoe zij hun eieren begraven op het vasteland. Het conservatiecentrum op het eiland kan meer informatie geven over de broed- en leefgewoontes van deze met uitsterven bedreigde diersoort. Een andere manier op van het water te genieten is door mee te gaan met een visser om te diepzeevissen. Er zijn tal van vissoorten in de omgeving van het eiland en de kans is groot dat u een tonijn aan de haak slaat. Als u geluk heeft ziet of vangt u bovendien een zwaardvis of een kleine haai.

Vergelijk RIU Karamboa bij 3 aanbieders Bekijk prijs